duminică, 4 august 2013

Uleiul de migdale dulci

Astazi va vorbesc despre produsul meu preferat: uleiul de migdale dulci.
E un ulei care este utilizat inca din antichitate de catre egipteni pentru prepararea produselor de masaj.
Se obtine pe baza de presare la rece si provine din Maroc. Se prezinta ca un lichid limpede si cu miros caracteristic de ulei.
Se poate aplica pe ten, corp, par.
Ca proprietati, pot sa enumar urmatoarele: este emolient si hidratant, hranitor, regenerant, usor antiinflamator, delicat si calmant(inclusiv pentru mancarimi).

Uleiul de migdale este folosit frecvent pentru tratarea pielii uscate, atenueaza senzatia de mancarime, durerea, eruptiile cutanate, uscaciunea, iritatiile si arsurile. Uleiul de migdale ajuta la pastrarea unui echilibru adecvat de umiditate al pielii. Pentru a spori beneficiile cremelor exfoliante, acestea pot fi amestecate cu ulei de migdale, iar rezultatul va fi o piele neteda si catifelata. Uleiul de migdale poate fi utilizat si in cazul pielii delicate de sub ochi pentru prevenirea aparitiei ridurilor.

Este foarte bun pentru masajul facial si pentru piele deshidratata, crapata. Tenul meu uscat isi revine datorita acestui ulei. De asemenea, eu il folosesc cateodata si la demachiere. 
El se poate utiliza ca atare sau combinat cu o apa florala pentru un demachiant bifazic. Se poate combina cu uleiuri esentiale si poate fi ingredient in lotiuni si lapte de corp sau creme de noapte. Este inclus in balsamuri si masti protectoare pentru parul uscat. Este recomandat si pentru masajul bebelusilor.
Eu il combin cu ulei esential de lamaie verde pentru unghii si cuticule.

Fiind un ulei rezistent la oxidare, se pastreaza in mediul ambiant, de preferinta sub 25 grade C, ferit de umezeala si lumina.


Eu l-am achizitionat de pe Iherb. Cu siguranta il gasiti si in plafare sau pe net. Pretul lui e cuprins intre 10-20 lei sa zicem si va tine o vesnicie. Asa ca dragelor, daca va confruntati ca si mine cu o piele uscata va recomand din suflet sa incercati acest ulei. Este un fel de Holy Grail pentru mine:))
Va pupacesc, Andra!