Ricinul este o planta ornamentala raspandita in zonele tropicale dar si cele cu climat temperamental. Uleiul de ricin mai este cunoscut si sub denumirea de "castor oil" si este un ulei dens, vascos si bogat in acizi grasi.
Uleiul de ricin este foarte bun atat pentru uz intern cat si pentru uz extern. Cum il folosim?
In primul rand este foarte bun pentru ten pentru ca trateaza petele, punctele negre, cosurile, pistruii. Acest tip de ulei are proprietatea de a usca tenul. Pentru masti si tratamente, ar fi bine sa il combinati ( in functie de ten) cu alte uleiuri.
Pentru ten gras folositi 2 lingurite de ulei de ricin + 1 lingurita alt ulei ( migdale. masline, argan etc);
Pentru ten normal folositi 1 lingurita si jumatate ulei de ricin + 1 lingurita si jumatate alt ulei;
Pentru ten uscat folositi 1 lingurita ulei de ricin + 2 lingurite alt ulei.
Uleiul de ricin are proprietatea de a curata fata de impuritati.
De asemenea functioneaza impotriva cearcanelor. Aplicati ulei de ricin in zona cearcanelor seara inainte de culcare. Nu uitati sa va demachiati dimineata. In 7 zile cu siguranta veti observa schimbari benefice.
Pentru gene si sprancene, uleiul de ricin face minuni. Le ajuta sa creasca mai repede, le ingroasa si le face mai dese. Eu folosesc o periuta curata de la un rimel si mi-l aplic seara pe gene si sprancene.
Pentru a avea parul cat mai des si pentru a ajuta la cresterea lui, folositi ulei de ricin pentru a va masa scalpul. Recomandat ar fi sa reusiti sa stati toata noaptea cu uleiul in par. Dimineata folositi un sampon bland pentru a va curata.
Pentru a preveni si a scapa de exfolierea si ruperea unghiilor, masati-va unghiile cu ulei de ricin de fiecare data cand nu aveti oja pe ele. De preferat ar fi sa il si incalziti la o temperatura pe care o puteti suporta.
Fiind un ulei rezistent la oxidare, se pastreaza in mediul ambiant, sub 25 de grade Celsius, ferit de umezeala si lumina.
Sper ca v-am ajutat cu ceva sfaturi si sper ca va starnesc interesul asupra produselor naturiste. Va pup, Andra!