marți, 12 februarie 2013

Sfaturi pentru a avea unghii sanatoase!


Multe dintre noi avem probleme cu unghiile, din pacate! De cand ma stiu , am unghiile casante si moi, probleme cu cuticulele si multe altele.
Va ofer cateva ponturi pentru a le intretine si a le avea sanatoase!

1. Unghiile se pilesc intr-un singur sens, de la margine catre centru. Frecarea in exces poate duce la despicarea lor. Evitati pilele metalice care pot fi mult prea dure pentru unghii.

2.Incercati sa renuntati la acetona. Acetona poate sa degradeze unghia sau sa intareasca cuticulele. Alegeti un dizolvant fara acetona.

3.Daca unghiile raman patate de la oja, incercati sa le redati culoarea cu suc de lamaie.

4.Fragilitatea unghiilor poate sa depinda de expunerea indelungata la soare , de un regim alimentar sarac sau de folosirea unghiilor false. Incercati sa evitati ojele care contina formaldehida care duce la uscarea unghiilor. De asemenea, puteti sa folositi un tratament pentru unghii cu calciu.

5.Cuticulele nu se taie(doar acolo unde e cazul;sau daca se intaresc prea tare). Folositi un ulei de cuticule zilnic. Uleiul de masline este, de asemenea,folositor.


Va prezint la final si produsele pe care le folosesc in igiena unghiilor. Ca si produse pentru unghii am ales OPI. Va pup, Andra!